KOSTEN EN VERGOEDINGEN

KIND EN JEUGD

We hebben contracten met verschillende gemeenten:

Utrecht Spoor 030 en KOOS (Utrecht, Leidsche Rijn, De Meern, Vleuten, Haarzuilen)

Utrecht Zuid- Oost (Zeist, Den Dolder, Huis ter Heide, Bosch en Duin, Austerlitz, De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading, Westbroek, Bunnik, Odijk, Werkhoven)

Utrechtse Heuvelrug
(Doorn, Amerongen, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergens en Overberg.

Om gebruik te maken van vergoeding vanuit de gemeente, is een verwijzing van de huisarts of het buurtteam nodig.

Voor de Utrechtse kinderen en jongeren verzorgen Spoor030 en KOOS de specialistische jeugdzorg. Wij zijn gecontracteerd door deze twee zorgaanbieders. Afhankelijk van uw postcode valt u onder KOOS of Spoor030. Kijkt u voor meer informatie en hulpverleningsmogelijkheden op:

www.spoor030.nl
www.koosutrecht.nl

JONG VOLWASSENEN

Ben je boven de 18, dan vergoedt je zorgverzekeraar de kosten van de behandeling geheel of gedeeltelijk. Houd er rekening mee dat je vanaf 2024, waar en hoe je ook verzekerd bent, altijd je eigen risico zelf moet betalen. Dit betekent dat je 385 euro van de behandeling (of een ander bedrag afhankelijk van de hoogte van jouw eigen risico) altijd zelf moet betalen.  

Wij hebben vanaf oktober 2023 een contract met Zilveren Kruis (hieronder vallen ook: Interpolis, FBTO, de Friesland). Hierbij hoef je, behalve het eigen risico, niets te betalen voor de zorg bij UPPP. De facturen gaan rechtstreeks naar de verzekeraar 

Ben je bij een andere verzekeraar verzekerd dan krijg je doorgaans een lager percentage vergoed en moet je dus een deel van de behandeling zelf betalen. Je moet in dit geval de facturen zelf indienen bij de verzekeraar. Zoek voor je de behandeling begint eerst goed uit hoeveel je vergoed krijgt. De kosten kunnen namelijk bij een langere behandelduur behoorlijk oplopen. Op contractvrijepsycholoog.nl kun je zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt. 

In 2024 zijn er nog drie restitutiepolissen die alle kosten dekken (zie hiervoor de www.contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2024/). Deze verzekeraars willen soms wel vooraf goedkeuring geven voor jouw behandeling. 

Tarieven

De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) en deze verschillen per registratie van jouw behandelaar. Er is een verschil in tarief tussen een GZ-psycholoog, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog.

Als je de kosten zelf wilt betalen, hanteren we een tarief van EUR 120,- per sessie van 45 minuten. Sessies die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd, brengen we in rekening voor EUR 65,-.

ZELF BETALEN

Diagnostiek

Intelligentieonderzoek:
EUR 575,- (excl. Intake en advies)

Neuropsychologisch onderzoek:
EUR 695,- (excl. Intake en advies)

Intelligentie -en neuropsychologisch onderzoek:
EUR 1200,- (excl. Intake en advies)

Sociaal- emotioneel/ persoonlijkheidsonderzoek:
EUR 380,- / 630,- in overleg (excl. Intake en advies)

Groepsbehandeling

Emotie- en gedragsregulatietrainig waaronder SOVA:
EUR 795,- (excl. Intake en advies)

VO-groep:
EUR 750,- (excl. Intake en advies)

Incredible Years oudergroep:
EUR 1090,- (excl. intake en afrondend gesprek)

Download de complete tarievenlijst zelfbetalers 2024

We zijn niet BTW-plichtig.